Love this cocktail in the summer...(hmm, so now and then winter as well) and I do a pretty good job
makin´ it myself if I might say so, lol
Properly shaken
The Coupe
Voor 4 glazen Margarita
150 cc Tequila Sauza Hornitos
120 cc Cointreau
180 cc Limoensap, vers geperst
1 eetlepel zeezout, half grof, zonder jodium
4 limoenpartjes voor garnering
24 ijsklonten, grof gemalen
de 4-5-6 regel
4 delen sinaasappel likeur
5 delen tequilla
6 delen limoensap
Pers tot je 180 cc limoensap hebt (ongeveer 4 limoenen)
Strooi het zeezout in een bord (zout zelf pletten in een vijzel)
Maak de rand van het glas vochtig met limoensap en draai rond in het bord
Steek partjes limoen in het glas
Schenk tequilla, cointrau, limoensap in een cocktailshaker en voeg 4 of 5 ijsklonten toe
Maal de rest van de ijsklonten en verdeel over de 4 glazen
Shake 5 tot 10 seconden zo hard als je kunt en verdeel meteen over de glazen